Wat is Lightroom wel en wat niet.

Lightroom is wel:

• Lightroom is een workflow pakket, dus speciaal gericht op de workflow van een fotograaf (Photoshop daarentegen is enkel een beeldbewerker)
  • Lightroom is een metadata-bewerker en daarmee non-destructief
  • Lightroom is eigenlijk alleen een database die informatie en bewerkingen van foto’s bijhoudt, maar niet de foto’s zelf!

Lightroom is niet:

• Alleskunner. Lightroom kan heel veel, maar niet alles en soms zul je moeten uitwijken naar andere programma’s
  • Photoshop. Lightroom is een goede editor, maar voor lagen en andere specifieke zaken zul je toch echt naar Photoshop moeten

Ik hoop dat ik je en beetje lekker gemaakt heb hiermee, dus laat je vragen vooral achter onderaan deze blog. Vanaf volgende week begin ik met de eerste Lightroom tips!

Maurice Hartog

Maurice Hertog

Maurice Hertog is landschapsfotograaf in Zuid-Limburg.
Wekelijks jaagt hij op mooi licht in het Heuvelland en probeert hij het landschap in al haar pracht en praal vast te leggen.
Je kunt een selectie van mijn werk vinden op zijn website of Facebook.